The all seeing guy

Ilmoitus liittyen presidenttiehdokkuuteeni

Pohdittuani asiaa pitkään, olen päättänyt harkita asiaa vakavasti mikäli jokin puolue lähestyy minua kutsulla presidenttiehdokkaakseen. Sehän vois olla loppujen lopuks aika jees homma, kun tarkemmin miettii.

 

Päivät kuluisi mukavalla Mustangi-tuolilla komean palisanterisen työpöydän takana tutkiskellen maailman tilaa eli käytännössä lukemalla uutisia. Eli sitä samaa mitä nytkin teen. Miksei siitä voisi tosiaan kehdata palkkaakin nostaa.

 

Nykyisin minulla ei ole tapana pitää uudenvuodenpuheita, mutta tarvittaessa sellainenkin kyllä löytyy vaivatta. Pääteesiksi kun vaan laittaa kansakunnan pysymisen yhtenäisenä ja muistaa mainita veteraanit niin on jo niittänyt mainetta osaavana valtionpäämiehenä.

 

Silloin tällöin jalkautuisin niin ikään kansan joukkoon kättelemään tavallisia ihmisiä ja kuuntelemaan myötätuntoisena heidän arkisia ongelmiaan. Sen lisäksi antaisin toisinaan lausuntoja, kuten: ”olen äärimmäisen huolestunut maailmalla leviävästä väkivallasta”. Näin kasvaisin nopeasti osaavasta maailmanluokan valtionpäämieheksi, ollen samalla kuitenkin myötätuntoinen kansan etujen vaalija.

 

Presidentin ei ole soveliasta kuitenkaan käyttäytyä miten sattuu. Otetaan nyt vaikka se palisanterinen työpöytä. On tarkkaan harkittava mitä julkaisuja pöydällä pitää. Ratto sekä Nakke Nakuttaja lienee syytä korvata vaikkapa teoksella Maailman tila 2018. On myös muistettava laittaa kravatti half-Windsoriin tai ainakin tehtävä kunnollinen four-in-hand-solmu. Tota troppiakaan ei ehkä ole soveliasta ottaa ihan parhaiden Leningradin reissujen tapaan.

 

Josta muodostuukin sopiva aasinsilta alustavasti valottaa vaaliteemojani... Suomen tasavallan tulee viipymättä aloittaa neuvottelut Leningradin katujätkän kanssa Ahvenanmaan vaihtamisesta Petsamoon. Koillisväylä on tulevaisuutemme(sen kansakunnan yhtenäisyyden lisäksi)! Sotilaallisesti turvaudumme Patoon eli tulee viipymättä aloittaa vahvan muurin rakentaminen Vaalimaalta sinne Petsamoon, oikaisten aavistuksen Sallan kohdalla. Eckerön rauhansopimukseen tulee kirjata pykälä Karjalan kannaksen ja Laatokan pohjoispuolisten Suomen alueiden muuttamisesta vapaakauppa-alueeksi.

 

Vaikka minun onkin ensi töikseni tarrauduttava näihin kansakunnan kannalta kipeisiin kysymyksiin, aion kuitenkin kansainvälisessä politiikassa profiloitua diplomaattisena neuvottelijana.

 

Energiapolitiikassa on kansakuntamme etujen mukaista tulla paitsi omavaraiseksi, myös nettoviejäksi. Rakennamme Padon laelle 1400 kilometriä pitkän tuulivoimaloiden rivin. Niistä saatavan sähkön myymme Venäjälle. Näin ollen Padon kaatuessa, kaatuu myös Venäjän sähkövirta. Näppärää, myönnetään.

 

Luulen alkavani olla valmis kantamaan vastuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokainen on oman päänsä presidentti.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Lupaava avaus. Myös uudenvuodenpuheen puhujakoroke blogikuvan mukaan tuntuu messevältä. (Sääliksi käy itänaapureita.)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hienoa! Todennäköisesti Ruotsissa asuneena osaisit Uuden Vuoden puheessa jopa lausua ruotsalaisen "U"-kirjaimen, mikä tuntuu mahdottomalta nykyiselle presidentillemme. Älä kuitenkaan muuta sitä jo traditioksi muodostunutta "medbörjare" -sanaa. Jotain vanhaa pitää säilyttääkin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Kansalaiset, medpörjare! Pitääpä muistaa.

Jaakko Häkkinen

Suomeksi "metpörjäre". Vokaalisoinnulla raiskattu pakkoruotsi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Ruotsisssa med Börjar er och Venäjällä med Vedev!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Toivottavasti et ole koirille allerginen, koska presidenttinä joutuisit hankkimaan koiran. Kissat ovat naispressojen juttu. Hankaussähköä saa kyllä molemmista.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Koira tosiaan on hommattava. Lisäksi puoliso joka osaa hymyillä nätisti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ai vaimo joka alistuu ilolla?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #7

Kuhan ei vaimoa joka ilostuu Alilla.

Mutta totta puhuen minulle on kansakunnan isänä luonnollisesti tärkeää molempien sukupuolten hyvinvointi. Naisten tulisikin saada useammin toteuttaa sisäistä viettiään ja saada jäädä kotiäideiksi.

Käyttäjän mechtatel kuva
Jani Kalliojärvi

Toi olis loistava vaihtokauppa ! Jooel for president !

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

No mutta joo kyllä

Tosin miksi tyytyä olemaan joku presidentti joka ei ole oikein mitään

Nostahan tähtäintä ja nimität itsesi suomen kuninkaaksi samointein
Tai keisariksi elikkä ikäänkuin tsaariksi

Kyllä elinikäinen johtajuus sekä mahdollinen jumaluus aina pygmien pressan homman voittaa