The all seeing guy

Vainaja ei vaiennut, osa IX

Tämä on osa vuorovaikutteista jatkokertomusta. Jooel Jaakkolan kirjoitus julkaistaan aina perjantaisin ja Joachim Seetaucherin lauantaisin tässä blogissa.

Edellinen osa VIII: http://jooel.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/140024-vainaja-ei-vaiennut-osa-viii

 

 Osa IX 

 

Heini Haavisto valmisteli työpaikalleen eduskuntaan lähtöä. Rooibos Fair-Paahto höyrysi kupissa keittiön pöydällä viihtyisässä Puukäpylän kaupunginosan talossa. Heini haukkasi palan sämpylää ja avasi sähköpostinsa. Avustajalta oli saapunut viesti.

 

Terve. Tehtaankadulta soitettiin myöhään illalla. Vaativat tapaamista täksi aamuksi. Sanoivat, että mikään ei menisi tämän edelle ja että Heini varmasti ymmärtää tämän jo uransakin kannalta. Sanoivat, että odottavat viimeistään ennen puoltapäivää. Mitä ihmettä?!

 

Ei muuten liennyt virkaniekalla ollut parasta päiväänsä, että sano vaan dobra uutrat täältäkin...

 

Heini valahti kalpeaksi. Samalla häntä suututti. Ainoa vaatimus Doku Puličinille oli ollut, että tämä ei saisi olla minkäänlaisessa yhteydessä häneen. Tietenkin ne seuraisivat jokaista liikettä.

 

Tehtaankadun raskaat rautaportit avautuivat hitaasti, Heini ajoi sisään ja parkkeerasi. Ovelta hänet ohjattiin suureen juhlavaan huoneistoon. Koristeellisesta samovaarista huolimatta nämä eivät lienneet mitkään teekestit. Paikalla olivat Venäjän suurlähettiläs Vitaly Durchenko, sekä kaksi muuta ilmeisesti lähetystön virkailijaa. Suurlähettiläs nousi seisomaan.

 

- Well well, finally! Look at you, so beautiful today, kakaya konfetka! Durchenko levitti käsiään muka ystävällisen vastaanottavaisesti.

 

- Voimmeko mennä asiaan, Haavisto kiiruhti miehen ohitse riisuen samalla kaulaliinaansa ja kurtisti otsaansa ärtymyksestä.

 

- Vot, ehkä istumme nyt kuitenkin ensin. Tamara, pazhalusta.

 

Etäämmällä seisonut sisäkkö riensi Haaviston kohdalle ja asetti tämän eteen lasin sekä kaatoi siihen teetä. Nainen tarjoili vielä muilla paikalla olijoille ja poistui huoneesta.

 

Durchenko alkoi selittää. Kuten arvattua, venäläiset tiesivät Haaviston osallisuudesta Puličinin maahan saapumiseen. Jotta kiusalliset terroristiyhteydet eivät vuotaisi lehdistön korviin, Haaviston tulisi suostua yhteistyöhön venäläisten kanssa. Venäläiset toki tiesivät, että yhteys Puličiniin oli Haaviston kohdalta ollut äärimmäisen pieni ja että tällä ei ollut halaistua aavistusta Doku Puličinin tämänhetkisestä olinpaikasta, mutta lehdistö janosi tällaisia juttuja.

 

- Tulemme lähitulevaisuudessa lähestymään sinua pyynnöllä jota en voi tässä vaiheessa tarkemmin eritellä. Pyyntö tulee olemaan ratkaiseva urasi kannalta.

 

 

***

 

 

Istuuduttuaan takaisin autoonsa Haavisto yritti jäsennellä juuri kuulemaansa. Siitä ei tullut mitään. Nainen laittoi radion päälle.

 

Yle Ykkösellä puhui julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Juha Puromies. Dosentti Puromies oli vuosikymmen aiemmin tunnettu Suomessa lähinnä venäläismielisenä kansalaisaktivistina, mutta nyttemmin tälle oli siunaantunut virka JSN:sta.

 

Kuten on tiedossa, me... khm... venäläisethän eivät suhtaudu kovin suopeasti Suomen rajojen sisäpuolella esiintyvään fasismiin sen missään muodossa. Nyttemmin ilokseni tämä on alkanut muodostua linjaksi myös suomalaisen lehdistön keskuudessa. Tämä on luonnollinen jatkumo maidemme välisille hyville suhteille.

 

Haavisto sulki radion. Julkisen sanan neuvoston ohjenuora kulki suoraan Kremlin muurien sisäpuolelle. Se oli käytännössä rajoittanut myös jokaisen Suomessa toimivan puolueen julkilausumia. Vaikka asia ei millään lailla Heini Haavistoa häirinnytkään, viimeksi virasta pakotettiin eroamaan perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Pakkarinen. Tämä oli ilmoittanut kuntavaalien jatkoilla jotain itänaapureista ja voin paistamisesta. Osansa oli saanut myös kokoomusministeri Aleksi Sänki. Tämä oli verrannut Pietarin talouslukuja Belgiaan. Lehdistö ampui miehen virastaan välittömästi.

 

Heini Haaviston auto sujahti eduskunnan parkkihallin aukosta sisään. Edessä olisi vielä pitkä päivä ja viikonlopun vietosta ei tietoakaan.

 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Puheenaiheeseen liittyvää