*

The all seeing guy

Mainoksia

Uskallan näin vuodenvaihteen verouudistuksen jälkeen tulla kaapista ulos televisioineni. On mulla telkkari, juksasin siinä ovensuussa samalla kertoessani, että on juuri nyt kauhea kiire. Niin ne ajat kuitenkin muuttuvat ja nyt voinkin esimerkiksi näin julkisesti repostella vaikkapa mainoksilla joita olen vastaanottimestani nähnyt edellisenkin vuoden aikana.

 

Tuossa ylempänä komeilee Toyotan mainos. Mielestäni se on harvinaisen törppö: OLEN AURIS. Veikkaanpa, ettei tarkoituksena ole kuitenkaan antaa potentiaaliselle ostajalle signaalia kotimaisesta juurikkaasta. Siis laitettakoon selitys tähän varmuuden vuoksi; OLE NAURIS.

 

No tämä on pienen mittaluokan toilailua. Hieman köpelömmin kävi kilpailija Mitsubishille lanseeratessaan Pajero-mallistoa koko Etelä-Amerikan markkinoille. Tuote oli jo kaupoissa, kun huomattiin, että nimi tarkoittikin niillä kulmilla runkkaria.

 

Mainokset ne jaksaa ärsyttää ja viehättää ihmisiä. Henkilökohtaisesti minun ei välttämättä tarvitsisi kuulla Puuhamaarallatusta enää yhtään kertaa. Sellainen on Puuhamaa. Eikä kyllä tartte ottaa suunnaksi Visulahteakaan.

 

Välillä mukaan mahtuu myös helmiä. Sellainen oli Tuplamiehen repliikki junan tavaravaunussa: ”taitaa tyttö tietää, että seinän takana olis patukkaa tarjolla”. Onkin suoranainen ihme, jos ei yksikään mielensäpahoittaja ole tehnyt kantelua oikeusasiamiehelle.

 

Mutta lisätään tähän muutamia mainos menneiltä vuosikymmeniltä. Oi aikoja, kun vielä osattiin yhdistää etelän lämmin temperamentti ja avaruustekniikan taitajien kylmä järki:

 

Ei kyllä vakuuta Kalevpoeg sen enempää mainostamisen taidoillaan. Ainakaan minulle ei tule  nälkä:

Legendaarinen Halvan lakritsimainos ei olisi mahdollinen enää. Näin on mielensäpahoituskonsensus päättänyt viisaudessaan. Sympaattinen mainos kumminkin:

Oma suosikkini, rehtiä suomimeinikiä:

Vaan mikäpä sinua ihastuttaa tai vihastuttaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Johan Lom

Muistan yhden 70-luvun valtion rahoittaman "suosi suomalaista" -kampanjan, missä porukka ukkoja istuu saunan lauteilla ja yksi heistä paasaa kuinka

"Meille ei kelepoo kot´mainen. Akatki juoksoo ulukolaasten perrään ..."

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Muistui mieleeni tarina, miten kotomainen leipomo koetti saada Britannian markkinoille Rape-keksejä...

Johan Lom

Sain Austraalian serkulta meilin, jossa oli liitteenä "Jussi Pussi" -leipämainos. Paljon hymiöitä perässä. Ensin en ymmärtänyt mikä oli niin huvittavaa, mutta sitten äänsin sanan englanniksi.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

It's actually quite dry. Maybe you would like some Golden gaytime instead:
http://www.oddee.com/item_96682.aspx

Toi Taffelin megapussi ois kanssa harkittava uusiks maailmanvalloituksessa.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #5

Sieltähän tuo Jussi Pussikin löytyi!

Mielenkiintoisimmat kuvat olivat kuitenkin aivan linkkisi alalaidassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Biolanin ja Kasvin yhdistelmät. Muuta ei sitten tarvitakkaan.

Käyttäjän MikaelJaakkola1 kuva
Mikael Jaakkola

Angry Birds-pussissa vois olla imua nyt (kun niin monille kotimaisille tuottajille aukeaa peli-brändin myötä maailmanmarkkinoiden ikkuna).

Samaan rytäkkään voi lanseerata vastaavia miesten pehmoleluja hurahtaneimmille AB-nörteille.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset