The all seeing guy

Tiede todistaa uudelleensyntymisen

  • Tiede todistaa uudelleensyntymisen

Selailin teosta Ajan lyhyt historia ja ymmärsin, että en ymmärrä mitään, mutta sitten; heureka, ymmärsinkin kaiken. Hypätään tiedehömpän yli nopealla vilkaisulla.

 

Niin, aikahan kuluu eri tahtia riippuen siitä missä päin universumia sattuu viipeltämään ja kuinka vikkelä sattuu olemaan. Jotakuinkin noin. Näin ollen, jossain päin liikkuessa saattaa siirtyä vaikkapa vuoteen 1534eaa. ja toisaalla taas vuoteen 3016.

 

No, minä olinkin aina ihmetellyt uudestisyntymää, että mitenkäs me kaikki yli kuusi miljardia oltiin ehditty jo elää jossain toisessa kehossa. Asiahan onkin niin, että elämme suljetulla aikajanalla omassa universumissamme. Toisinsanoen, uudelleensyntymämme on rajattu tiettyyn aikaväliin, sanotaan, että se voisi olla vaikkapa 6400eaa – 8324.

 

Seuraava uudelleensyntymäsi voi siis sattua mihin vaiheeseen ajanlaskua tahansa, riippu vain siitä, mihin päin sielusi sattuu sinkoutumaan tämänkertaisen telluksenpäällisen vaelluksesi päätyttyä.

 

Sieluhan on siis tietenkin vain pienin olemassa oleva yksikkö, jota tiede ei ole vielä kyennyt havaitsemaan. Massaltaan se on kuitenkin useampi gramma, joka tekee siitä mustan aukon kaltaisen massakeskittymän, jonka liikkeitä on painovoimasta ja gravitaatiosta johtuen mahdotonta ennustaa.

 

Nyt sitten vain puuttuu tuhatsivuinen opaskirja kuinka tulee käyttäytyä. Ja tietysti sankaritarinat siitä, kuinka tulin oivaltaneeksi kaiken.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Seppo Hildén

Jooel, mielenkiintoinen teoria ja sinun esittämänäsi uskon ehdottomasti siihen.

Etenkin tuo suljettu aikajana avaruudessa, pakkohan sellainen on olla koska onhan facebookissakin aikajana, vaikka siellä ei ole kun muutama sata miljoonaa ihmistä.

Jooel, mä luulen että sä olet keksinyt nyt jotain sellaista, jolla fysiikan nobelin pokkaaminen on pelkkä läpihuutojuttu.

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

Jos vaan jumalauta kieltäytyy liikkumasta mihinkään vaan on ihan möhkäleenä paikoillaan, niin elääkö ikuisesti?

Vierivä kivi ei olevinaan sammaloidu...

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Se ei valitettavasti auta, sillä Telluksemme kiitää jo yksistään huimaa vauhtia universumissa. Jonkinlainen profeetan pesti sillä kyllä varmaankin irtoaa!

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

Möhkäleenä paikoillaan siis universumissa, ei Telluksella... eihän siinä tarvita kuin ultrakehittynyt avaruusasema, joka reagoi kaikkeen painovoimaan hylkien ja täten jää absoluuttisesti katsoen paikoilleen! Hetkinen, silloin luultavasti kaikki aurinkokunnat ja galaksit sun muut varmaankin tulisi siitä läpi ja jyräisi mut, koska kai nekin liikkuu huimaa tahtia, kaikki on liikkeessä, universumi laajenee? Mutta ehtiikö ne, jos kerran olen ihan paikallani ja näin pysäyttänyt ajan?! Kylmä tulisi kyllä myös, koska eikös se ole se -273,15 kun kaikki liike pysähtyy.

Tällaista se raitis viikonloppu teettää. =(

No, lisäksi tämä jatkoteoriani taitaa kuitenkin kulkea väärään suuntaan koska valon nopeutta kohtihan se aika hidastuu ja pysähtyy. En taida päästä muuta kuin todistamaan maailmanloppua tällä hidastelumenolla.

Johan Lom

Einsteinin mukaan aika hidastuu sitä mukaa kuin liikevauhti kovenee. Kun saavutetaan valon nopeus, niin aika pysähtyy.

Tästä voidaan hyvin tehdä se johtopäätös, että yli valon nopeudella liikkuessa mennään ajassa taaksepäin, vaikka sitten siihen vuoteen 6400eaa.

Suhteellisuusteorian mukaan tosin massa kasvaa äärettömäksi kun valon nopeus on saavutettu, joten hiukan askarruttaa kuitenkin mitä tapahtuu yli valon nopeudella liikuttaessa massalle? Eihän se voi enää äärettömyydestä suuremmaksikaan kasvaa, joten alkaako se siitä sitten taas pienenemään?

Periaatteessa ajassa taaksepäin liikkuminen tämän teorian mukaan on ymmärrettävää, sillä kaukaisista tähdistäkin saapuva valo kuvastaa tähden tilannettta niin monen vuoden takaa kuin matkaa tähteen on valovuosissa. Vastaavasti mikä tahansa tapahtuma tai tilanne maan päällä on havaittavissa niin monen valovuoden päässä "nyt" kuin kuinka kauas valo on edennyt tuon tapahtuman jälkeen. Jos haluttaisiin tarkastella Jeesuksen ristiinnaulitsemista, niin pitäisi siis matkustaa valoa nopeammin sinne päin, jonne ristiinnaulitsemisen "valo" on edennyt, kunnes tuo tapaus saavutetaan.

Veikko Vitikainen

Valon nopeuden saavuttanut materia ei enää ole materiaa, vaan muuttuu Einsteinin kaavan mukaan pelkäksi energiaksi. Nykytiede ei ole koskaan todistanut, että valon nopeus voitaisiin ylittää millään menetelmällä.
Eli valon nopeudella aika pysähtyy, mutta nopeuden ylityksen jälkeisestä tapahtumasta ei tiede ole edes yrittänyt luoda todistettavissa olevaa teoriaa. Toki mielikuvituksissa voimme olettaa että valon nopeuden ylityksen jälkeen pääsisimme menneisyyteen, mutta siitä ei nykytieteen valossa ole mitään todisteita. Tiede kyllä on todistanut fotonien nopeudeksi valon nopeuden, ei muuta.

Johan Lom

No jos olet vaikkapa sellaisen tähden pinnalla, joka sijaitsee kuuden valovuoden päässä maasta ja lähdet sitten matkustamaan kohti maata valon nopeudella, niin näet sen tähden koko ajan sellaisena kuin se matkaan lähtiessäsi on ollut koko sen kuuden vuoden ajan. Vaikka se tähti sammuisi sinä aikana, niin siitä sinulla ei olisi mitään tietoa ennen kuin olet saapunut maahan ja alkanut tarkkailla sitä edelleen maan pinnalta.

Vastaavasti, jos voisit silmänräpäyksessä, siis valoa nopeammin, siirtyä siltä tähdeltä maan pinnalle, niin näkisit sen tähden sellaisena kuin se on ollut kuutta vuotta aiemmin, eli olisit palannut ajassa taaksepäin. Lähtötilanteesi mukaisen "näyn" näkisit sitten vasta kuuden vuoden kuluttua.

Einsteinin esittämä valon nopeuden absoluuttisuus on kyllä ihmisen havaintomaailmassa mahdoton ymmärtää muutoin kuin teoreettisena kuvauksena tai laskelmana. Absoluuttisuushan tarkoittaa sitä, että se ei ole riippuvainen havaintopisteen liikkeestä. Toisin sanoen valon nopeutta ei voi ylittää edes niin, että toinen matkustaa hiukan yli puolella valonnopeudella yhteen suuntaan ja toinen hiukan yli puolella valon nopeudella toiseen suuntaan. Suhteellisuusteorian mukaan toinen kappale etääntyy siinäkin tapauksessa toisesta korkeintaan valon nopeudella.

Jotenkin sen voi ymmärtää ajan hidastumisen tai avaruuden kaareutumisen kautta, mutta vain teoreettisesti.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ovathan nuo CERNissä mitanneet neutriinoilta ylinopeuksia vaikka nopeusrajoituksena pidetäänkin valonnopeutta.

Ja ylivalonnopeudella kulkeva aluskin on jo suunnitteilla:
http://www.space.com/17628-warp-drive-possible-int...

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #11

Toivottavasti näin. Itse luulen jonkin menneen vakavasti vituiksi ja myöhemmin ei koetta voida toistaa samoin tuloksin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #12

Poika, tää sunkin kommenttis todistaa teoriani paikkansapitävyyden! Saavuit tulevaisuudesta kommentoimaan mun vuoden 2012 kirjoitusta.

Todistaa myös suosituimpiin nousullaan sen, että Vapaavuoro ei ole yhtä luettu kuin Sinuhe...

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

" Jos haluttaisiin tarkastella Jeesuksen ristiinnaulitsemista..."

Joidenkin saliittoteoreetikoiden mukaan tämä tarkastus on jo tehty. Vatikaanissa on nimittäin laite nimeltä Chronovisor, jolla voi katsoa tulevaisuuteen ja menneisyyteen. Tieto laitteesta on peärinin tiedemies isä Pellergino Maria Ernetiltä, joka oli ollut mukana 12 hengen tidemiesryhmässä, joka oli rakentanut laitteen. Laitteen avulla Ernetti ei ainostaan ollut nähnyt ristiinaulitsemista vaan oli myös valokuvannut sen. Valokuva tosin osoittautui väärennökseksi.

Tällä hetkellä Vatikaani käyttää Chronovisoria - mihinkäs muuhunkaan - maailman hallitsemiseen.

http://www.unmuseum.org/chronovisor.htm