The all seeing guy

Kun Jim Bedard moikkasi

Elettiin 80-luvun taitetta. Vapaa-aika kului aika lailla pallopeleissä. Talvisin oli hankalaa malttaa lopettaa, kun kentän  kellertävät valot sammuivat jo kahdeksalta. Muovikuoriset Orbitit vaativat pari piruettia lisää. Vielä pari lämäriä, jos vaikka maila hajoaisi ja pääsisi kovisten kerhoon.


Hajosihan se, mutta vain lapa ja sekin "jäiden lähdön" jälkeen. Aikansa kun raapii asfaltilla,
se on vääjäämätön lopputulos vähemmänkin vankkarakenteiselle kiekkoilijalle.

Torspo Viissatanen oli sen verran kovaa tekoa, että se ei ihan pienimmästä lyöntilaukauksesta ratkennut. Tosin kun sellaisen sai joululahjaksi ja isoveli testasi taipuisuutta, varsi kyllä petti. Ensimmäisestä Viissatasesta, jota oli kinuttu kauan. Hyvää joulua, tämä kyllä muistetaan!

Niitä Torspojahan muuten oli Viiskymppisestä Viissataaseen pelaajan mukaan. Joko vanhemmat eivät lainkaan tajunneet lajista tai sitten tajusivat sitäkin enemmän. Isäpuoli harrasti jääkiekkoa, hmm... perheessä ei mitenkään kylvetty rahassa...

Eräänä päivänä koitti pikkupojan tähtihetki. Astelin kohti kenttää TPS:n toppatakki päällä Torspo pikkukiviä raapien. Naapuritalossa asui jääkiekon SM-liigan ensimmäisiä kanadalaisvahvistuksia, Jim Bedard. "Moi", se sanoi.

Kyllä kulki kiekko sinä iltana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Minulla oli hieman samalainen hetki ja tunne kun Liv Ullman moikkasi nimenomaan mua (bongasiko? bara himlen vet), 1970-luvulla akateemisen kirjakaupan kirjailijaesittelyssä, heh, heh.

Muuten, onhan muillakin ollut vastaavia fiiliksiä:

http://www.youtube.com/watch?v=uG7sr6xdGcw

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Bara himlen och Liv, Ilmari tror sig att veta;) Toi Bedard-fanitus tuntuu vaan tänä päivänä niin ässältä. Sitäpaitsi, kun unohtu bedardit, pyörähti myös koulunumerot ylösalaisin. Mens sana in corpore sano.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tror sig att veta. Något svartsjuk?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Vem skulle inte vara det på norske piger:)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Mut Ilmari, mulla on tuleva vaimo norjalainen. Åsne Seierstad. Samalla tavalla seikkailullinen kuin minä. Pitäis vaan sit vissiin hakeutua johonkin kirjamessuille vissiin kans.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juha Vainion "Mies joka tapasi dingon" tyhjentää kuitenkin pajatson.