*

The all seeing guy

Lick it up - lätkämusaa

Jääkiekko on miehekäs laji, niinpä pelikatkojen aikanakin kuullaan miehekästä rock-jytkettä. Menevän raskaan rockin tarkoitus on luonnollisesti virittää niin  pelaajat kuin katsojatkin tunnelmaan. Kun Kiss-yhtyeen "Lick it up" pyörähtää soimaan, herää kuitenkin kysymys minkälaiseen.

Lick it up, lick it up, it's only right now
Lick it up, lick it up, ooh yeah
Lick it up, lick it up, come on, come on
Lick it up, lick it up

Seuraavaksi pärähtää soimaan Sandstorm... siis edelleen ollaan jäähallissa. Tidititidiidii...

Saatan kuvitella Parnassoa lukevan viinin ystävän sulkevan vastaanottimensa viimeistään siinä vaiheessa, kun puolustajan lavasta lähtee "älykäs laukaus" ja käynnistyy "poika saunoo, se itkee se laulaa, se nauraa!"

Suomen maalin yhteydessä tänä vuonna taitaa kuitenkin kuulua "kutsu metallin" (biisin nimi eri juu). Sinänsä erikoista tämäkin, kun ottaa huomioon kentällä metallia edustavan lähinnä maalitolppien.

No, kuka tähän logiikka kaipaakaan.

Ärsyttääkö jokin kisoissa? Nyt on sana vapaa! Entäpä taukomusiikki, onko suosikkeja tai inhokkeja?

 

Lick it up, it's only right now.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Kalle Kuusivuori

Ehkäpä lick it up kuvastaa sitä, kuinka kiekko nuolee pitkin jäätä? Niin, sitähän sen täytyy olla.

Käyttäjän jkas kuva
Joonas Salminen

Minullekin on muodostunut tämä sama vääristymä päähäni, että jääkiekkopelin tunnelmamusiikki on tottakai rokkia! Ehkä kuitenkin lätkämusiikki pyrkii olemaan "ajan hermoilla" ja kehittymään, kun tämän hetken nuoret (luen itsenikin kyllä nuoreksi ihmiseksi, mutta kuitenkin) kuuntelevat enemmän tämänlaista musiikkia? Tai se voi olla kisojen järjestäjän olettamus.

Logiikkasi on kyllä ihailtavaa ja tämä kirjoitus oli varsin piristävä. Ehkä tuo "lick it up" on piiloviesti sille, kun suomalaiset joutuvat nuolemaan Kummolan + muiden perperiä, jotta pääsevät katsomaan kisoja?

Petri Sainio

Ilmeisesti jääkiekko on itsessään niin tylsää, että kiekkotapahtumissa pitää soittaa jotain tausta-, tai jotain niinku muuta niinku, musiikkia.

Myös kaupoissa ja muissa julkisissa tiloissa ihmisiä kiusataan pakkomusiikilla. Voisiko joku kertoa asialle jonkun oikeasti järkevän syyn tai perustelun.

Ne, joita musiikki ei häiritse, eivät välttämättä edes huomaa taustamusiikin olemassa oloa, ja ne, jotka siitä kärsivät, kärsivät.

Ei konserteissakaan pelata taustajääkiekkoa.

Mekaanisen musiikin pakkosyöttö olisi kriminalisoitava viipymättä. Ihmiset ovat muutenkin stressaantuneita, ja jatkuva meluterrori vain lisää stressiä - myös niillä, jotka eivät tajua itse musiikista häiriintyvänsä.

En kannata anarkiaa, mutta antaisin kaiken tukeni sellaisille ryhmille, jotka kiertäisivät pesäpallomailojen kanssa tuhoamassa julkisissa tiloissa sijaitsevia kovaäänisiä. Sääli murskata hyviä Genelecejä ja Boseja, mutta kohta ei muuta vaihtoehtoa enää ole.

Sinänsä kisoissa ei ärsyttänyt mikään, sillä en katsonut ensimmäistäkään ottelua.

Puheenaiheeseen liittyvää

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset