The all seeing guy

12 koodia Turkuun

  • Kuva: turkulaine jäärä
    Kuva: turkulaine jäärä
  1. "Et sää keskusta ol menos?” Kysymys bussikuskille. Eli älä ota asioita itsestäänselvyytenä. Kaukoidässä velloo ns. kasvojenmenetyskulttuuri, mut hei, oletko käynyt Turussa?

 2. Juu, karvanoppia löytyy myös meiltä. Toriparkkiin voi mennä vertailemaan Sierran madallettua alustaa ja sen jälkeen tietysti pienet pillurallit päälle. Asiaa hankaloittaa nykyään ainoastaan kukkahattujen esteradat eli kävelykatuhankkeet.

3. Et sää vilkkuu viitteis laittaa vähä aiemmi? Tosin aika monta risteystä ehtii tulla vastaan mikäli oikeasti kaistaa meinaat vaihtaa jos tungosta.

4.Jos taas haluat turpaan, riittää, että sijoitut torin perinteisimmän nakkikioskin jonoon kello kaksi.

5. Mikäli taas sellainen olo, että tekisi mieli olla vähän maahanmuuttokriittinen, suuntaa johonkin lukuisista yömyöhään valvovista kebab-syöttölöistä. Kebabien hinta/laatusuhde on sinulle todennäköisesti aivan liian hyvä.

6. Älykkö? Lue Parnassosi ravintola Uudessa Apteekissa. Pian tämän jälkeen älykästä keskustelua riittää monesta suusta jopa samanaikaisesti.

7. No Hese tiätty. ”Pistä simmone kerrosateria kolal”.

8. Vailla hengenravintoa? Hare krishnat hokee tarpeettoman pitkää mantraa. Vaihda mustavalkoisempaan: ”teepeeäs, teepeeäs, teepeeäs, teepeeäs, teepeeäs...” rummut kyllä pärisevät, ole huoleti, liity letkaan. Esa Keskisen pelipaita takaa vanhemman gurun aseman.

9.Shoppaile ja hengaile Hansakorttelissa: ”ei teil paitoi olis?” Kaffet pistetä Aschanil.

10. Toisin kuin Salossa, vieraille ihmisille EI puhuta. Mikäli pakottavaa tarvetta kuitenkin ilmenee, voit lausua bussipysäkillä lauseen säästä.

11. Täl pual o vanhastas Tuamiokirko liäpeil. Siäl oli vanha Suurtori. Nämä Kauppatori ova uurempi hömpsötykssi. Mut siält saa kyl halpoi vihannekssi ja kuka muutonkas käy täl pual. Kuha tiärä.

12. Kun haluat pois: ”ei see rautatiäasema tosa suunnas ollu?”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jooel, kävin viime kesänä Turussa ja lähellä toria on upea ulkoravintolan sisäpiha (oliko panimoravintola?). Turun paras paikka, näin ulkopuolisin silmin..pikku paratiisi ja hyvää olutta.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Lienee entinen Cygnauksen koulu. On kyllä mannermaistakin tunnelmaa kesäisin terassilla, kieltämättä. Simmone, vaikkei saiska mainosta: http://www.panimoravintolakoulu.fi/

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Miten voi näyttää siltä, että Turussa on helvetinmoinen aukio ja pari monumentaalista rakennusta, joissa Clas Olson. Ihan kuin Venäjällä. Tai Kiinassa, hitto vie.

Pitäiskö veliseni käydä huitasemassa pari panimotuotetta saman tien? Ensimmäisen onnistuneen 3D-tulosteeni kunniaksi.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Kuhan(ei ole kala) otat 3D-tulosteen mukaan hävitettäväksi niin on jotain jälkipolville kerrottavaksi.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

En ymmärtänyt - eikä tulostekaan lopulta onnistunut. Paska laite. Ei ole ihan kuluttajavehje tämä kyllä vielä ja tulevaisuus taas vähän kauempana.

Mää en jaksa. Mikään ei futaa.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Meilt tuli tällanen unohrettu juttukin. Silloin, kun Suomessa ei osattu musiikkimarkkinointia josta syystä tämä ei ole ikihitti maailmassa: http://www.youtube.com/watch?v=6S0Tne1B-IU

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Kyl Turkkulaise vilkuttava, ihan nin pal pahukse vimmatust. Ussein ihan suaran tiän kaarteeski vilkuttaava, ja joka hemmetin nuoliliikennevalos kummiskiin niin tekevä ;D

Mää maksosisin kakskymppisel bussis, Baghdadin kuski sanos et ei pysty toho, ja jäi sihe pysäkil bussins kans. Onneks yx likka tul ja makso muntkii, toril ;D

Uures apeteekis kyll näkee pal elämää näkemättömii valla`n eksynei turkulaissii. Iha toisi ku elokuvis ;D

Jos turpaan haluu niin toril vaan, nin pal kummiskiin lätty lätissee, ainaski aamuyäst ;D

Terv: Yx tuontiturkkulaine, se siit murtteest ;D

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Turussa voi käydä niinkin, ettei hyvästä yrityksestä huolimatta kukaan tulekaan nyrkkeilykehään. Silloin on hyvät neuvot tarpeen. Siispä tässä muutama empiriasta:

1. Notku ja vaikkapa syljeskele yöpizzerian lasin takana kadulla. Joku pizzan kimpussa ahertava arvioi, että vittuilet ja syöksyy takuuvarmasti kimppuun matkankin takaa.

2. Jos et itse kehtaa, niin anna kaverin huutaa kadulla jo ohimenneen tilanteen perään "turvallisesti". Suurella todennäköisyydellä huuto tarttuu sivullisiin korviin ja ne voivat olla vaikka millaisen rikoillisenalun päässä! Varma nakki.

3. Ota kitara yön ja itsesi selkään. Musisoi pitkälle aamuun hämärissä porukoissa. Joku niistä on vanha linnakundi ja hermostuu lopulta riitasointuihin, vaikkei niitä kitara edes tuottaisi.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Nomut, sä tiedät noi vaan ku saat 180 penkistä. Me hiirulaiset ollaan hiljaa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Olkapää niin kipeä, että hyvä jos 130 enää. Siksi pysynkin kotona (jos et kerran lähde panimotuottehille).

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Turku tuli tosi tutuksi ollessani aikanaan Åbo Tvålin palveluksessa ( Hesassa) kymmenkunta vuotta. Nykyään käyn vähintään kerran kesässä kauppatorilla ja kaljalla Pörssissä.
Etsin torilta perunoita, siiklejä- ei löytynyt. Kysyin myyjältä että missäs teidän siiklit on: "ne lähetettä tyhmil keski- ja pohjois- suomalaisil, ko ne ei tierä potaattis yhtikäs mittä, me syärä tääl Turuus annabelleä.
Onpa hyvä pottu !

PS. on kauppatori yksi Suomen parhaista torielämältään ja tarjonnaltaan. Tämä on paljon tunnustettu tamperelaiselta.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

On siäl Tammiston aikast kans, erinomane pottu!

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Pitäis käydä siellä varmaan joskus päiväsaikaankin. Jäänyt paikallinen potuntuntemus niin vähiin/ väliin.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Turun kauppapoliittinen asema näyttää muuten hieman huolestuttavalta. Sen huomaa siitä, että pieni ravintola toisensa perään popsahtaa keskelle kuumimpia kylänytimen kadunpätkiä. Normaaleissa kaupungeissahan sellaisilla, kalleimmilla, paikoilla myydään muita tuotteita ja ravintolat ovat sivukaduilla.

Ostoskeskusten tekosia tietty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olin aikoinaan matkalla Turusta takaisin Helsinkiin ja kysyin linja-autoasemalla luukulla "milloin lähtee seuraava bussi kaupunkiin". Kysymys johtui vain siitä, että olin tottunut asettamaaan sanani sillä tavoin sen aikaisessa kotikunnassani Tuusulassa.

Virkailija katsoi minua tympeästi ja huusi takahuoneeseen: "Mirkku hei, millo lähtte bussi Naantalii?"

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Eräällä päätepysäkillä kyytiin astui kerran ilmeisesti ulkopaikkakuntalainen vanhempi rouvashenkilö. Kuljettajana oli romanivähemmistän edustaja.

- Meneekö tämä keskustaan?
- Ehän mie mikkään selvännäkijä oo!

Ois sinänsä voinu olla perusturkulaisen positiivinen vastaus, mut tällä kuljettajalla oli vähän pilkettä silmäkulmassa.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Turussa nakkarin jonossa kaveri käveli etuillen koko jonon luukulle asti , siirryin itse hänen eteensä ja kysyin että miltä tuntuu, tappelu siitä tuli mutta vahvempi voitti!

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Ihan ässä temppu! Takuulla toimii juu!